Blogg

Dag 24 - 2006-06-11
- I mål -
Jag är i Malmö, efter 24 dagars löpning står jag nu här på Stortorget - det är en otrolig känsla! Det är många som har varit skeptiska och skakat på huvudet - men jag har aldrig tvekat på att jag inte skulle stå här idag.

Loppets sista etapp blev tuffare och längre än vad jag hade planerat, 10 mil istället för sju. En miss i planeringen innebar att jag fick lägga upp dagens löpning mer som ett tävlingslopp.

Jag har även idag haft sällskap, löparen Stefan Samuelsson mötte upp i Lund och vägledde mig från Lund till Malmö. Dessutom anslöt ytterligare två YIT-bilar i närheten Eslöv och bildade som en kortege - en perfekt avslutning och jag vill passa på att tacka för all den uppbackning och uppmuntran som jag har fått längs vägen och vid målgången.

Dag 23 - 2006-06-10
- Äntligen i Skåne -
Och så är jag äntligen i Skåne - för första gången i mitt liv. Vilken härlig känsla. Jag avslutar dagen i Hässleholm och därmed har jag idag sprungit 105 kilometer. Det innebär att jag har cirka 8 mil kvar till Malmö.

Många av mina vänner ringer och stöttar mig - det är ett enormt stöd. Ett samtal som överraskade mig var när Ösby IF och Add Nature ringde idag och berättade att de utsett mig till Årets Äventyrare - en utmärkelse som jag är mycket stolt över.

I morgon startar jag tidigt och då är det äntligen dags för slutspurten - mot Stortorget i Malmö.

Dag 22 - 2006-06-09
- Överraskande sällskap -
De senaste dagarna har det inte hänt så mycket längs vägen utan jag springer på. Men idag hände något riktigt kul. Plötsligt tvärstannar en bil som just passerat mig och ur kliver två vänner, Leif Franzén och Gunilla. Leif startade med att bli mitt löparsällskap under fem kilometer och sedan tog Gunilla över och sprang tillsammans med mig ytterligare fem kilometer. Därefter önskade de mig lycka till och fortsatte sin färd söderut - i bil.

Min totala sträcka i dag blev cirka 9 mil och jag har nu passerat Växjö.

För dig som är i närheten av Malmö på söndag - missa inte chansen målgången på Stortorget. Kenny beräknar anlända någon gång mellan 17.00 och 19.00. För extakt tid ring 070-221 37 79

Dag 21 - 2006-06-08
- Ett kuperat Småland -
I dag har det varit som en normal löpardag och jag kan konstatera att Småland är mycket mer kuperat än vad jag väntat mig. Jag har idag avverkat ytterligare 8,6 mil och passerat Vimmerby, Hultsfred och Målilla. Jag övernattar i Vireserum vilket innebär att jag har cirka 7 mil kvar till Växjö och cirka 26 mil kvar till Malmö.

Jag räknar med att anlända till Stortorget i Malmö på söndag någon gång mellan 17.00 - 19.00 - om inget oförutsätt händer.

Dag 20 - 2006-06-07
- Dagens väg - en mardröm för löpare -
Dagen startade tufft, de första 5-6 timmarna sprang jag på natursköna småvägar, en dröm för motorcyklar och bilar - men en mardröm för löpare och vandrare. Vägen gick upp och ner, och den var krokig och feldoserad vilket gjorde det svårsprunget. Väl ute på 34:an kunde jag släppa loss och därefter flöt dagen på riktigt bra. Totalt har jag idag sprungit 8,2 mil och jag befinner mig i kväll 3,3 mil norr om Vimmerby.

Jag kommer allt närmare mitt mål - nu återstår det bara 35 mil kvar till Malmö och går allt som jag har tänkt mig anländer jag på söndag.

Dag 19 - 2006-06-06
- Vilse på golfbana -
I dag har jag ånyo haft löparsällskap - min vän Otto. Dagens sträcka, som totalt blev 9 mil, bestod mest av mindre grusvägar, cykel och gångvägar. Vi valde den rakaste vägen vilket medförde att vi genade genom en skogsdunge. Väl ute på andra sidan upptäckt vi att vi stod på en golfgreen. De överraskade golfspelarna var mycket tillmötesgående och visade oss tillrätta över golfbanan. Vår "chaufför" Linus var lättad när han till slut återfann oss och vi kunde fortsätta dagen tillsammans.

Jag kan också meddela att min lilltå är fullt okej och jag känner mig superfräsch. I kväll sover vi i Norsholm ca 2 mil söder om Norrköping och i morgon fortsätter vi mot Linköping där vi tar av väg 34 mot Målilla och Vimmerby.

Dag 18 - 2006-06-05
- Benen helt återställda men en tå strulade till dagen -
Dagens etapp blev tyvärr endast 6,5 mil och jag befinner mig nu i Nyköping. En lilltå strulade till löpningen vilket gjorde att jag idag valde att stanna och investera i lite gasbinda och salva. För övrigt känns kroppen helt kanon. Låret som tog stryk vid Höga Kusten är nu helt återställt och jag ser fram emot att få springa ett par riktigt långa etapper – kanske redan i morgon. Nu gäller det att planera de sista 50 milen smart och taktiskt.

Dag 17 - 2006-06-04
- Trafikanterna i Stockholm är suveräna -
Dagen startade med att jag unnade mig en sovmorgon och jag är därför supernöjd när jag ikväll avslutade dagen i Fibble, ca 15 km från Södertälje. Totalt har jag, trots en sen start, sprungit 8 mil.

Det har varit en omväxlande löpning på såväl landsvägar som genom Stockholms stadskärna. Jag är överraskad och förvånad över trafiken i Stockholm – trafikanterna visade mycket större hänsyn än vad jag hade väntat mig. Löpningen blev därför enkel och jag lyckades dessutom ta mig igenom stadskärnan utan några större misstag.

Skadorna känns mindre och mindre så den här dagen är jag mest nöjd med hittills!

Dag 16 - 2006-06-03
- Snabbaste dagen hittills -
I dag har jag löpt snabbt och anledningen till detta var min längtan till Stockholm och möjligheten att få träffa mina kompisar som springer Stockholm Marathon. Tyvärr stoppade vädret och Höga kusten mig från att delta - men jag vill ändå känna atmosfären och få ge tillbaka lite av det som mina kompisar ger mig under mitt lopp. Jag startade dagen ett par mil ovanför Uppsala och avslutade dagen i Märsta/Arlanda. Jag sprang genom Uppsalas stadskärna och sick-sackade mig fram på gågatan – lite annorlunda men trevligt. Längs shoppinggatan passade jag på att titta in på Löplabbet och bytte mina skor som var helt slut efter allt regnande. I morgon passerar jag Stockholm.

Dag 15 - 2006-06-02
- Enorm motvind och kroppen känns återställd -
Idag har jag sprungit ytterligare 9 mil och avslutade dagen ett par mil norr om Uppsala. Det har varit uppehåll hela dagen – men en enorm motvind. Glädjande är att mina skador känns bättre och dagen har fortlöpt kanonbra. I morgon ser jag fram emot att anlända till Stockholm.

Det känns fantastiskt roligt att det är så många som önskar mig lycka till längs vägen. I dag har jag bl a träffat på en buss med marathon-löpare som jag fick möjlighet att ge några goda råd till och där vi önskade varandra lycka till. I ett samhälle längs 76:an kom en man, vars son skall springa sitt första marathon, ut till vägen för att pratade en stund . Och så är det naturligtvis jättekul att så många YIT-anställda följer mig. I dag stannade en bil med en kille, vars namn jag inte minns, men han arbetade på YIT Stockholm City och var på väg i bil till sina föräldrar i Sollefteå. YITs VD Leif Gustafsson stannade också till på väg hem från ett möte. Det är den här typen av möten som man blir glad av och som gör att löpningen går lättare.

Dag 14 - 2006-06-01
- Uppiggande uppmärksamhet & tjäderhona räddad -
Nu känns det som att det har vänt, vädret är bättre och löpningen känns bättre. Ytterligare 8 mil kan noteras och jag anlände i kväll till Gävle. Uppmärksamheten från massmedia är fortfarande stor och det är främst TV4 som nu följer mig. Det tar mycket tid – men det är det värt. Uppmärksamhet fick jag även från YIT-gänget i Gävle. De kom i precis rätt tid – efter en häftigt åskregn som ånyo gjorde löpningen både blöt och tung. Stort tack – det var perfekt! Uppmärksamhet fick även en stackars tjäderhona som skadad satt på vägrenen. Efter att jag undersökt vingarna och försäkrat mig om att de var ok hjälpte jag henne tillbaka till skogen. Jag hoppas hon klarar sig. Dagen avslutades av ytterligare ett besök – YITs VD, Leif Gustafsson, mötte upp och honom träffar jag nästa gång – i Malmö!

Dag 13 – 2006-05-31
- Intresserant löparsällskap -
Äntligen – uppehåll hela dagen. Har idag sprungit ca 8 mil och benen känns bra. Jag befinner mig nu väster om Söderhamn och tidsmässigt ligger jag något efter i det preliminära etappschemat. Men detta ser inte jag som något problem utan jag vet att jag kan ta igen det lägre fram. Dagens löparsällskap var en reporter från TV4 som gjorde en intervju springande i kavaj och löparshorts. Han sprang dock inte så långt som mina ordinarie löparsällskap brukar göra.

Morgondagens etapp Marmaskogen, väster om Söderhamn - Gävle

Dag 12 – 2006-05-30
- Utmanar smärtan -
I dag har vi haft ett fruktansvärt väder och det är tungt att springa. Jag är supernöjd med min insats med tanke på förutsättningarna. Benen värker fortfarande så jag har valt att ta det lugnare och minska antalet mil, de kommer jag att kunna ta igen längre fram. För oss ultralöpare är fasen som jag nu är inne i naturlig, ingen löpare springer sådana här lopp utan problem och det är det som är utmaningen – att ta sig igen dem och övervinna dem. Jag vill idag passa på att tacka alla ultralöpare som hör av sig och ger mig tips och råd – det är ett enormt stöd.

Morgondagens etapp: 17 km norr om Hudiksvall - Söderhamn

Dag 11 – 2006-05-29
- En otrolig massör räddade dagen -
Idag har det varit en ”problemdag”. Det har regnat konstant och straxt söder om Sundsvall högg det till ordentligt i låret. Efter en snabb insats av YIT:s filialchef Magnus Gidlund fick jag träffa en helt otroligt duktig massör, Ove från Massmedic. Han konstaterade att smärtan uppkommit eftersom några nerver i ryggen låg i kläm, dessutom var ett av mina ben cirka 1 cm kortare än det andra. Han knådade och drog i benet och genast kändes det bättre. På grund av detta blev dagens etapp kortare än beräknat - men jag räknar med att ta igen de tappade milen de närmaste dagarna.

Dag 10 – 2006-05-28
- Höga Kusten knäcker inte Kenny -
I dag har det varit en superintressant löpardag. Gårdagens löpning har gett mig problem med smärta i smalbenen, men efter 5 – 6 timmars löpning kändes det bättre. Lite slarv med näringstillskottet resulterade i kramp i låret – men även det var övergående. För oss ultralöpare kommer sådana här dagar förr eller senare – idag var det min tur. Det gäller att ta sig igenom problemen när allt går emot och det har jag gjort idag!

Dag 9 – 2006-05-27
- Regn, åska & hagel -
Etappen idag har varit tung, det har regnat hela dagen och färden över Skuleberget kompletterades regnet med både hagel och åska. Vädret i sig är inte ett problem utan det är att regnet gör skorna blöta och mycket tyngre vilket medför att benen och fötterna tar stryk. Totalt har jag idag sprungit 8,3 mil och jag befinner mig i kväll i Härnösand. I morgon hoppas jag på bättre förhållanden.

Dag 8 - 2006-05-26
Dagen började med att min GPS-klocka gick sönder, så tyvärr har vi tvingats mäta dagens löpning manuellt. Vädret har bjudit på regn – hela dagen - men detta gör mig än mer taggad. Etappen idag har varit något tyngre än gårdagens bland annat på grund av att terrängen har varit mycket mer kuperad. Det är fantastiskt att så många vänliga trafikanter har stannat och hälsat på mig, detta bidrar till att löpningen blir både lättare och roligare. Efter dagens löpning, 8,2 mil, har jag anlänt till Örnsköldsvik. Sammanfattningsvis har jag nu löpt mellan 71 och 73 mil sedan förra fredagen och kroppen känns kanon

Dag 7 - 2006-05-25
Idag var det den snabbaste löpdagen hittills och dagens 8,6 mil var mycket lätt sprunget. Det har regnat fruktansvärt mycket, men eftersom kompisar, släkt och vänner har följt med längs vägen har det samtidigt varit en otroligt rolig dag. Just nu befinner jag mig 3,5 söder om Umeå.

Dag 6 - 2006-05-24
Dagen har präglats av dåligt väder men hyffsad löpning. Dagens etapp blev 8,4 mil och jag befinner mig ikväll någon mil norr om Bygdeå. Jag vill passa på att tacka alla långtradarchaufförer, främst de nordiska, som visar en stor hänsyn och som ofta signalerar sin hälsning.

Dag 5 - 2006-05-23
Efter att fått natten störd av några festande ungdomar är jag mycket nöjd med dagens löpning. Jag har idag sprungit från Piteå till Skellefteå vilket innebär att jag nu totalt har sprungit de första 46,5 milen. Sträckan från Kiruna till Skellefteå var den sträckan som jag har haft mest respekt för. Uppmärksamheten längs vägen är stor - ett speciellt TACK till YITs filial i Piteå (under ledning av Kjell Lövgren) som mötte upp utanför Piteå för att heja fram mig - det värmer och ger mig mycket energi.

Dag 4 - 2006-05-22
I dag har jag haft min löparmässigt bästa dag hittills - vädret har varit kanon och kroppen känns perfekt. TV4 Norrbotten besökte mig för intervju och filmning - så det blev till att springa fram och tillbaka några gånger extra - resultatet visas ikväll (22/5). Det är många som stannar och hälsar längs vägen, bl a en äldre herre som önskade mig lycka till, själv hade han cyklat Sverigeloppet. Nu väntar middag och några timmars sömn i Piteå.

Dag 3 - 2006-05-21
Även idag har Kent Sjölund varit min medlöpare, han hängde med i 55 km. Nu har han återvänt till Arvidsjaur och jag avslutade min löpdag cirka 1 timme från Töre, utanför Luleå. Vädret har varit kanon - jag har sprungit i bara shorts och linne - kanske är det dags att skaffa solskyddsfaktor.

Dag 2 - 2006-05-20
Idag har jag löpt ytterligare 10 mil och det här är jättekul. Vädret har varit bra, regn under förmiddagen annars helt ok. Mina första medlöpare, Kent Sjölund som är en duktig skidåkare från Arvidsjaur och Kjell-Ove Skoglund från Iggesund har anslutit. Kjell-Ove är 65 år och en av Sveriges mer meriterade ultralöpare. Han var exempelvis med och startade Ultralandslaget och har fullföljt hela åtta stycken Sparthalon. Jag räknar med att fler av mina löparvänner kommer att ansluta till och från längs hela vägen. Idag har jag även blivit intervjuad av Norrbottenskuriren.

Dag 1 - 2006-05-19
Äntligen! Idag har jag sprungit 9,3 mil längs E10 från Kiruna mot Gällevare. En sträcka som var mångt mycket mer kuperad än vad jag väntat mig. Men allt känns väldigt bra. I snitt har jag sprungit runt 10 km i timmen, trots en kraftig motvind, hela vägen. SvT Nordnytt har mött upp och gjort en intervju som förhoppningsvis kommer att sändas redan i kväll.